Photos from ZMVA's post

Link a hírre

A ZMVA novemberben elérte a 9 MILLIÁRD forintnyi mikrohitel kihelyezést. A ZMVA 25. születésnapi ünnepségén Tóth Szilvia a Szekér-Fa Bt. képviseletében vette át a díjat. Díjazásra került Vörös Péter egyéni vállalkozó, aki elsőként vette igénybe a ZMVA új hitelkonstrukcióját a Fürge Helyi Mikrohitelt. A díjakat Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke és Doucha Ferenc a ZMVA kuratóriumi elnöke adták át. Gratulálunk a díjazottaknak!

Link a hírre

MEGHÍVÓ A TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” Mikrovállalkozási konferencia
Időpont: 2017. november 23.

Helyszín: Zalakerámia Sport – és Rendezvénycsarnok,
Zalaegerszeg, Stadion u. 3. I. emelet, Tárgyalóterem

PROGRAM:
10:30 – 10:40 MEGNYITÓ
MAGYAR ZITA, A NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL FŐIGAZGATÓ-HELYETTESE
10:40 – 10:55 A MEGYEI PAKTUM AKTUÁLIS TEVÉKENYSÉGEINEK BEMUTATÁSA
PÁCSONYI IMRE, A ZALA MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE
10:55 – 11:20 KÉSZÜLŐ ÁGAZATI STRATÉGIA BEMUTATÁSA ÉS ISMERTETÉSE DR. KABAI GERGELY, A PANNON ELEMZŐ IRODA KFT. KUTATÓJA
11:20 – 11:45 A ZMVA ÁLTAL NYÚJTOTT MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁSOK ISMERTETÉSE
SZABÓ MÓNIKA, A ZMVA MUNKAERŐ-PIACI CSOPORTVEZETŐJE
11:45 – 12:05 VÁLLALKOZÁSFINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK A ZMVA-NÁL GERENCSÉR HAJNALKA, A ZMVA MIKROHITEL MUNKATÁRSA
KÓKAI MIKLÓS, A ZMVA HITELMENEDZSERE
12:05 – 12:25 A DUÁLIS KÉPZÉS ELŐNYEI A MIKROVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA
BANGÓ-RODEK VIKTÓRIA, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKKÉPZÉSI CSOPORTVEZETŐJE
Szíves részvételére számítunk és visszajelzését a petra.horvath@zmva.hu címre várjuk 2017. november 21-ig.
Zalaegerszeg, 2017. november 7.

Tisztelettel:
Dr. Pál Attila
a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

Atomrobbanás-biztos kamion és bomba meglepetés a Teslától

Link a hírre

Musk bemutatta a világ leggyorsabb sportautóját is!

Híradó: Vállalkoznak - 2017. 11. 15. 18:00

Link a hírre

FIVOSZ Konferencia a ZMVA részvételévelZalaegerszegre érkezett a Fiatal Vállalkozók Hetének országos roadshow-ja. Az egyhetes rendezvényt 10. alkalommal szervezték, melyhez a megyeszékhely másodszor csatlakozott.

Híradó: Jubiláltak - 2017. 11. 15. 18:00

Link a hírre

25 éves a ZMVA!25 éves a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A jubileum alkalmából ünnepséget rendeztek a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, ahol értékelték az elmúlt éveket és ismertették a terveket.

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive

Link a hírre

REGIONET Competitive – Lépj át a határaidon, fedezz fel új lehetőségeket!

KKV-k nemzetközi versenyképességének erősítése térségi vállalkozói kezdeményezések bilaterális rendszerén keresztül az osztrák-magyar határ régióban

Az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Programban megvalósuló ATHU007 – REGIONET Competitive („KKV-k nemzetközi versenyképességének erősítése térségi vállalkozói kezdeményezések bilaterális rendszerén keresztül”) projekt célja a KKV-k nemzetközi versenyképességének támogatása az osztrák-magyar határtérségben. Ezt a KKV-k nemzetközi üzleti kapcsolatrendszerét támogató integrált bilaterális hálózatának kiépítésével és a KKV-k bilaterális innováció-ösztönző, ágazat specifikus együttműködéseinek létrehozásával érik el. A Projekt tematikus munkacsomagjai keretében egy közösen kifejlesztett ún. minőségi és szakmai alapelemeket megfogalmazó keretrendszer alapján a térségi vállalkozói hálózatok továbbfejlesztése valósul meg 4 bilaterális gazdaságfejlesztési munkacsoport létrehozásával; bilaterális tematikus képzések és képzéssorozatok, „üzleti kézfogó” rendezvények és tanulmányutak, valamint a nemzetközi kapcsolatépítő napok és vásárok megvalósítása történik; valamint bilaterális, ágazat specifikus vállalkozói együttműködések kiépítésére kerül sor négy osztrák-magyar stratégiai ágazatban.

A projekt Zala megyében a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közreműködésével valósul meg.

http://www.regionetcompetitive.eu/hu

Modern Gyárak Éjszakája

Link a hírre

November 17-én frissítő élményben lehet részed, ha ellátogatsz a NaturAqua programjára. Mikor kerülnek a bubik a palackba? És az ízek? Ezen az estén végre tiszta vizet önthetsz tudásod poharába! 💦 Ha szeretnél ott lenni, regisztrálj a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon!

Zalaegerszegi Televízió

Link a hírre

Sütioscar - M2 Én vagyok itt 2017. 11. 14.

A Cserszegtomajon élő Vargáné Orbán Anikó nyerte idén a Cake Masters Magazin Torta Oscarnak is nevezett díját Royal Icing, azaz cukormáz kategóriában. Az eredetileg agrármérnök végzettségű háromgyerekes anyuka 10 évvel ezelőtt kezdett mézeskalácsokat készíteni. A mostani elismerés a szakma csúcsa – de Anikónak ezen túl is vannak tervei.
http://zegtv.hu/sutioscar/#

Fiatal vállalkozóknak a sikerhez vezető útról | ZAOL

Link a hírre

Ez a hét a fiatal vállalkozók hete. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által a fővárosban szervezett rendezvények mellett kilenc másik hazai városban, köztük a zalai megyeszékhelyen is programokat szerveztek.

Link a hírre

Csökken a szocho, az eho, az ekho, nő a katások ellátási alapja
Január 1-jétől 19,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke a jelenlegi 22 százalékról; a csökkentés mértéke 0,5 százalékponttal több, mint amennyit 2018-ra törvénybe iktatott a parlament.

Megszavazta az Országgyűlés a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről és a kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet képviselői önálló indítványként nyújtott be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Cseresnyés Péter államtitkár. A jogszabályt 155 igen és 27 nem szavazattal fogadta el a parlament.

A módosítás révén a korábban törvénybe iktatottnál 0,5 százalékponttal nagyobb mértékben, nem 20, hanem 19,5 százalékra mérséklődik a munkáltatók által fizetendő szocho mértéke.

A szocho korábban tervezettnél nagyobb mértékű csökkentésével párhuzamosan a jelenleg szintén 22 százalékos egészségügyi hozzájárulás mértéke is 19,5 százalék lesz jövőre.
A szocho csökkentéssel összefüggésben kedvezően változnak az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szabályai is, amelynek értelmében a kifizetőt terhelő ekho 20-ról 19,5 százalékra csökken.

Emelkedik a főállású kisadózók által igénybevett pénzbeli ellátások alapja a jelenlegi 90 ezer forintról 94 400 forintra, magasabb összegű tételes adó fizetése esetén 150 ezer forintról 158 400 forintra emelkedik.

Zalatáj Kiadó honlapja

Link a hírre

Fennállásának negyedszázados jubileumát ünnepelte a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A rendezvényt november 14-én tartották meg a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben Zalaegerszegen.

25 éve a zalai vállalkozókért | ZAOL

Link a hírre

Közel száz meghívott vendég – vállalkozók, hivatali és önkormányzati, valamint cégvezetők – vettek részt kedden a megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünneplő Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány rendezvényén a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Cover Photos

Link a hírre

25 éves a ZMVA!

Link a hírre

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Tisztelettel meghívjuk a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Kara és az MKT Zala Megyei Szervezete soron következő, közös szervezésű szakmai programjára 2017. november 23-án (csütörtökön) de. 11,00 órától.

Előadás címe: „A monetáris politika aktualitásai”
Előadó: Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke

A program részleteit a csatolt meghívó tartalmazza.

Bízva abban, hogy a programunk felkelti érdeklődését,

tisztelettel:

a szervezők nevében
Balázsné Lendvai Marietta
Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Tisztelettel meghívjuk a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Kara és az MKT Zala Megyei Szervezete soron következő, közös szervezésű szakmai programjára 2017. november 23-án (csütörtökön) de. 11,00 órától.

Előadás címe: „A monetáris politika aktualitásai”
Előadó: Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke

A program részleteit a csatolt meghívó tartalmazza.

Bízva abban, hogy a programunk felkelti érdeklődését,

tisztelettel:

a szervezők nevében
Balázsné Lendvai Marietta
MKT Zala Megyei Szervezete elnökségi tagja

A ZÁÉV valósítja meg a Pécsi Egyetem új orvoskari épületét

Link a hírre

A 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú épület több mint 10 milliárd forintból készülhet el 2020 elejére.

» Techtogether Junior Zalaegerszeg 2017

Link a hírre

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közalapítványa, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án először rendezte meg a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt, pályaorientációs rendezvényt általános és középiskolai tanulók részére. Ezt folytatva és bővítve, november 23-án ismét megrendezésre kerül az ügyességi verseny és karrier nap.

Zalatáj Kiadó honlapja

Link a hírre

Konferencia Nagykanizsán a Zala Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében...Nagykanizsán újabb állomásához érkezett a Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezésében a TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” projekt. A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájában rendezték…

A szakképzés ma már nem egyenlő a zsákutcával | ZAOL

Link a hírre

Többtucatnyi standon ismerkedhettek tegnap a 7.-8. osztályos gyerekek, illetve szüleik és tanáraik a régió szakképzési kínálatával.

Bomba meglepetés az Opelnél - Ez Magyarországot is érinti!

Link a hírre

Magyar lámpák világítanak majd Nagy-Britanniában

Link a hírre

Éves termelését jelentősen meghaladó mennyiségre kapott megrendelést a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyára, az itt készülő LED-lámpákkal szerelik fel ugyanis a brit Sainsbury's áruházlánc több száz üzletét a következő három évben - tájékoztatta a GE Fényforrás üzletágának kommunikáció...

Elkezdődött a TOP 100 kiadvány bemutatása Zalaegerszegen (videó) | ZAOL

Link a hírre

A Zalai Hírlap és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös kezdeményezéseként indult el ma, a hatodik TOP 100 kiadvány bemutató konferenciája.

Fókuszban a zalai TOP 100 cég és a megye gazdasága | ZAOL

Link a hírre

ZALAEGERSZEG Vállalkozók, cégvezetők, állami és önkormányzati vezetők részvételével tegnap mutatták be a megye száz legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 kiadványt.

65 éves a MOL Zalai Finomító | ZAOL

Link a hírre

ZALAEGERSZEG A MOL Zalai Finomítójának elődjében 1952. november 7-én kezdődött meg a termelés. A 65 éves jubileumot kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben ünnepelték meg a MOL és a partnercégek vezetői s a finomító számos munkatársának körében.

"Az Év Felelős Foglalkoztatója" díjat kapott Társaságunk - Híreink | Zalavíz Zrt.

Link a hírre

Ünnepélyes díjátadón hirdette ki „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyerteseit az OFA Nonprofit Kft. Budapesten, a Várkert Bazárban.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...