A kormányzat újabb intézkedéseket hoz, hogy még vonzóbbá tegye a szakképzést Dél-Zalában | ZAOL

Link a hírre

Több mint 80 ezer munkavállalóra lenne szükség azonnal a magyar gazdaságban – tűnik ki a KSH friss adataiból. A valós szám természetesen ennél magasabb lehet, a fenti adat csak a bejelentett munkahelyeket tartalmazza. A dél-zalai városban és környékén is egyre több céget érint...

Link a hírre

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat Dunántúlon

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnereivel: Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – közösen hajtják végre az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat Dunántúlon című GINOP-5.1.9-17-2017-00010 számú projektet, melynek célja a régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresők felkészítése saját vállalkozásuk indítására.

Részletek: http://www.zmva.hu/cikk/ZMVA/888

Alaposan ráhajt az elektromos autók gyártására a Volkswagen | ZAOL

Link a hírre

Tíz év alatt 22 millió elektromos autót készülnek eladni és a modellválasztékot is jelentősen bővítik.

Enterprise Europe Network Debrecen

Link a hírre

"Fókuszban Délkelet-Ázsia – Új piacok: Célok, lehetőségek, eredmények"

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. március 13-án a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány támogatásával konferenciát szervez.

További információ: http://www.hbkik.hu/hu/hajdu-bihar-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/rendezvenyek/fokuszban-delkelet-azsia-uj-piacok-celok-lehetosegek-eredmenyek-konferencia-14445

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive Szakterületi képzéssorozat (1 napos) - Vevői elégedettség vizsgálatok

Link a hírre

A REGIONET Competitive projekt az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében jött létre.

Link a hírre

MEGHÍVÓ - Osztrák -magyar együttműködési lehetőségek és stratégiaalkotás

Időpont: 2019.03.21. (csütörtök), 15:00 – 17:00 óra
Helyszín: Városi Művelődési Központ (Zrínyi terem), 8960 Lenti, Templom tér 5

Program: http://zmva.hu/tar/20190311/hu_meghivo_bilaterialis_halozatfejlesztesi_workshop_2019.03.21.pdf

A rendezvényen a részvétel ingyenes – a résztvevői helyek száma korlátozott. Jelentkezési határidő 2019. március 19. E-mail: halaszeszter@zmva.hu

Link a hírre

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vállalkozók!

Ajánlom figyelmükbe a REGIONET AT-HU projekt következő üzletember találkozóját március 26-án Oberwartban a vásárvárosban.

A rendezvény meghívója és programja: http://zmva.hu/tar/20190311/meghivo_uzletember_talalkozo_2019.03.26_oberwart.pdf

A rendezvény német nyelvű regisztrációs oldalát a következő linken találják: https://www.anmeldungen.net/veranstaltungen/index.php?p=anmeldung

Amennyiben a regisztrációs felületre már nem tud belépni, vagy a német nyelv esetleg nehézséget jelent küldje meg számunkra legkésőbb március 12-ig (jövő kedd) a következő adatokat a regionetcompetitive@gmail.com e-mail címre.

A szervezők tájékoztatása szerint eddig 180 osztrák vállalkozó regisztrált.

Messze van Budapest, sokat kell adni

Link a hírre

Zalai fine dining :)Kerestük a legjobb zalai gasztrohelyeket. Mindenütt jókat és sokat ettünk, mert a nagy adag még mindig elvárás.

Brew Derrymore és Koron a barbár – Kézműves sörök készülnek Újudvaron | ZAOL

Link a hírre

Újabb zalai kézműves sörök...Bocsánatos bűn, ha értetlenül állnak a fenti cím előtt, mert nem hollywoodi filmsztárokról és kultfilmekről lesz szó.

FATÁJ-online __ 30 éves a Csercsics Faipari Kft. Április 5-én szakmai nap Toronyban

Link a hírre

30 éves a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter oszlopos tagja a Csercsics Kft.2019-ben 30 éves a Csercsics Faipari Kft. Elkészítették új bútorfront katalógusukat és két imázs videót. Április 5-én pedig szakmai napot tartanak Toronyban.

ITM: javítani kell a kkv-k innovációs képességét | ZAOL

Link a hírre

A kormány változtatni akar ezen a szerkezeti megoszláson.

Akár 30 százalékkal nőhet a cégek árbevétele az ügyfélkiszolgálás javításával | ZAOL

Link a hírre

Az elégedett vásárló 2,5-szer többet költ a tapasztalatok szerint, mint az elégedetlen.

Egy friss felmérés szerint csökkent a kkv-k bizalma | ZAOL

Link a hírre

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági és Vállalkozáskutató Intézete az idei első negyedéves vállalati konjunktúrafelmérésében 400 cégvezető véleményét kérdezte vállalkozásuk üzleti helyzetéről, kilátásairól. Míg nagyvállalati körben erősödött a bizalmi index...

A leghatékonyabb eszköz az energiahatékonyság javítása | ZAOL

Link a hírre

Nagy hangsúlyt kell helyezni a köz- és a magánépületek energetikai korszerűsítésére, a szárazföldi, légi, vízi közlekedés zöldítésére.

Link a hírre

MEGJELENT A KORMÁNY VERSENYKÉPESSÉGI PROGRAMJA (nem sokkal az MNB programja után)

A versenyképességre ható hat terület a következő:

Adózás
Foglalkoztatás
Közszféra
Egészségügy
Oktatás
Vállalati környezet

https://index.hu/gazdasag/2019/03/06/pm_varga_mihaly_itm_versenykepessegi_program/

Így akarjuk utolérni az osztrákokat

Link a hírre

Megjelent meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) versenyképességi programja.

A javaslatok célja, hogy Magyarország fejlettsége 2030-ra elérje az osztrák szint „80-90 százalékát", amihez a jegybank szerint arra van szükség, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme tartósan haladja meg a 4 százalékot.

KKV-SZEKTOR - FŐ CÉL: ÉVI 7 SZÁZALÉKOS TERMELÉKENYSÉGNÖVEKEDÉS

Magyarország gazdaságában a kis- és középvállalkozások foglalkoztatják a munkavállalók 70 százalék, és ezek a cégek termelik meg a hozzáadott érték nagyjából felét, a termelékenységük csak a harmada a nagyvállalatokénak. Ezért ennek a növelésére lenne szükség a jegybank szerint, amit a beruházások és a mérethatékonyság növelésén, valamint az innovációs kapacitások erősítésén keresztül lehetne elérni. Ha ez megvalósulna, akkor béremelésre is maradna pénz ezeknél a cégeknél. Az még a kkv-szektoron belül egy külön probléma, hogy túl magas a mikro- és kisvállalatok aránya a középvállalatokéhoz képest.

Néhány javasolt intézkedés:

Kötelező vállalati honlap: Magyarországon ma minden negyedik vállalatnak nincsen honlapja. A cégbejegyzéshez, illetve nyilvántartásban maradáshoz (adószámhoz) feltételként elő lenne írva, hogy minden cégnek legyen weboldala.

Vidéki digitális infrastruktúra fejlesztése: a szupergyors (100 mbit/s feletti) internet-hozzáférés kiépítése egyenként nem gazdaságos megoldás a cégeknek, a szolgáltatóknak csak egy bizonyos kritikus tömeg elérése után éri meg hálózatot létrehozni. Ezért a jegybank egy brit mintára megvalósuló voucherprogramot javasol, ahol a támogatást közvetlenül a vállalkozások kaphatnák segíthetne abban, hogy növekedjen a szupergyors internet iránti igény.

A szociális hozzájárulási adó további mérséklése csak kkv-k körében.

Stratégiai partnerségi megállapodások innovatív kkv-kal: az egyedi jogcímen adott kormányzati támogatásokat eddig szinte kizárólag nagyvállalatok kaptak, a kkv-k versenyhátrányát lehetne kiküszöbölni, ha a kormány egyedi alapon mérlegelt stratégiai megállapodásokat köthetne azokkal a kkv-kkal, amik éltechnológiát képviselnek Magyarországon.

Inspiráló vállalkozói környezetet biztosító intézkedések: a nagyvárosi co-working irodák számának emelése, egyetemi inkubátorok és spinoffok támogatása, fiatal és női vállalkozók számára kedvezőbb pályázati és hitelfelvételi lehetőségek biztosítása, releváns startupkonferenciák, meetupok szervezése és támogatása, a kezdő vállalkozók első három évében társasági adó mentesség.

Felvásárlások és fúziók elősegítése: ezzel lehetne elérni, hogy több középvállalat legyen mikro- és kisvállalatok helyett.
2 éves osztalékadó-elengedés, ha a vállalat élén generációváltás történik: 53 ezer vállalkozás vezetője lesz nyugdíjas korú a következő 1-5 évben, a kiöregedés a vállalkozások nagyjából ötödét érintheti, a fiatalok viszont gyakran nem tartják elég érdekesnek a folytatást, vagy nem tartják elég jövedelmezőnek a tevékenységet. Az osztalékadó elengedése a folytatást ösztönözné.

KÜLGAZDASÁG ÉS GAZDASÁGSZERKEZET - FŐ CÉL: 10 EZER ÚJ EXPORTÁLÓ KKV!

A magyar gazdaság erős exportban, de ebben jóval nagyobb mértékben vesznek részt külföldi multik (a külkereskedelmi forgalmunk nagyságrendileg 20 százalékát adja csak a kkv-szektor), ráadásul a külső piacon versenyképes termékeink túlzott mértékben függnek a felhasznált importált javaktól. A jegybank szerint az lenne a cél, hogy az exportáló kkv-k száma a jelenlegi 32 ezerről további 10 ezerrel emelkedjen, és az export hazai hozzáadott érték tartalma növekedjen a jelenlegi 50 százalék körüli szintről.

Néhány javasolt intézkedés:

Az áruexport mellett a szolgáltatásexport erősítése: a hazai vállalkozások számára elsősorban az agrártechnológiához és a környezetvédelemhez (víztisztítás, zöld energia) kapcsolódó, valamint az információs technológiai szolgáltatások nyújtásában lehet a legnagyobb potenciál a jegybank szerint.

Az „Egy övezet – egy út” kínai kezdeményezés által elérhető előnyök kiaknázása és gyorsan növekvő új piacokra való belépés támogatása: a kkv-k exporttevékenységét Kínában nyolc külgazdasági attasé támogatja, ezenfelül magyar–kínai gazdasági vegyes bizottság is működik, ezt a jegybank szerint ki kéne használni, de van még jó néhány olyan piac, ami gyorsabban bővül, mint a fejlett országok piacai: Mexikó és Brazília, Délkelet-Európa, Afrika egyes gazdaságai, ASEAN országok: ilyen irányba lenne érdemes exportálni a jegybank szerint.

Hazai külkereskedő réteg támogatása, új kereskedőház koncepció: a magyar kereskedőházak jellemzően a külföldi vásárlókat kötik össze a magyar beszállítókkal, de a kereskedelmi haszon nagy része az exportfolyamatot megszervező külföldi partnereknél marad. A nagyobb hozzáadott értéket az jelentené, ha a magyar exportőr és a célpiaci nagykereskedő közötti kapcsolat közvetlen lenne. Ehhez a jelenlegi kereskedőház koncepciót meg kell újítani úgy, hogy az MNKH Zrt. exportőri tevékenységet is támogasson, esetleg maga is folytasson.

Állami fejlesztési pénzek átvariálása: sok olyan feldolgozóipari terület van, ami rendelkezik magyar tradíciókkal, de eddig nem kaptak támogatásokat, például a nemfém ásványi anyag gyártás, a speciális gépgyártás, vagy a textilipar: ezeket érdemes lenne támogatni. A járműiparban és az elektronika esetében törekedni kell arra, hogy a behozott tevékenységek minél inkább a magas hozzáadott értékű szegmenseket érintsék (k+f, tervezés).

Magyar beszállítók támogatása: a magyar beszállítók általában a beszállítói lánc közepén és alján helyezkednek el és sok esetben csak egyszerűbb alkatrészeket szállítanak be, ráadásul ezek a cégek sokszor csak egy vagy két vállalat számára értékesítenek, ami kockázatos a működésük szempontjából (erről ebben a cikkben írtunk részletesebben). A beszállítóknál ezért támogatni kell az értékláncban való feljebb lépést, a termékpaletta szélesítését, valamint az új megrendelői igények felkutatását.

https://index.hu/gazdasag/2019/02/28/mnb_versenykepesseg_program_2019_330_pont/Mozgásgyógyszer, digitális nomádok, kötelező céges honlap, iskolabusz és önvezető autó, feliratos filmek és programozás matekórán, több nyugdíj a gyerekeseknek és indulótőke a külföldről hazaköltözőknek. Átnéztük a jegybank 330 pontos versenyképességi programját.

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive Szakterületi képzéssorozat (1 napos) - Vevői elégedettség vizsgálatok

Link a hírre

Meghívó - Vevői elégedettség vizsgálatok tréningre

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vállalkozók, Vállalkozások!

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Programban megvalósuló (ATHU007 számú) REGIONET Competitive című projekt zalai partnere, ezúton meghívja Önt a projekt keretében megrendezésre kerülő

„Hogyan tegyük elégedetté az ügyfeleinket” (vevői elégedettség vizsgálatok) című tréningre:

Dátum: 2019. március 12. kedd, 9 órától 17 óráig

Helyszín: Erdőgyöngye Étterem és Panzió, 8900 Zalaegerszeg, Alsóerdei út 0115/2.
A tréning célja, hogy a résztvevők megismerhessék a vevői elégedettség mérés korszerű technikáit. Az eredmények segítségével közelebb kerülhetnek ügyfeleikhez. Az így megszületett vonzóbb termékek és szolgáltatások elégedettséget, lojalitást és márkahűséget eredményezhetnek, ami hosszú távon versenyelőnyt biztosít a cégnek.
Témakörök:
 Vevői elégedettség módszertana, lépései
 Hogyan tartsuk meg vevőinket.
 Vevőélmény. Utókövetés, follow-up.
 Elégedettségi kutatások fontossága, módszertana. Vevői elégedettség mérési kérdőívek készítése,
adatbevitele, kiértékelése.
 Belső ( dolgozói) elégedettségi vizsgálatok a gyakorlatban
 Mistery Shopping módszertana, mikor alkalmazható az álcázott vevői kutatás?
 Ajánljon másoknak, referencia marketing.
 Beszéljük vevőink nyelvét – személyiségtipológia
 Esettanulmányok
A tréning végén a résztvevők tanúsítványt kapnak.
A tréninget vezeti Pakainé dr. Kováts Judit tanszékvezető egyetemi docens, szolgáltatási igazgató, Soproni Egyetem.
Ebéddel és a szünetekben kávéval, üdítővel várjuk Önöket! A nap során lehetőséget biztosítunk a vállalkozások közötti kapcsolatépítésre és az előadóval történő személyes konzultációra, tanácsadásra is.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételét szíveskedjen jelezni
2019.március 10-ig a halaszeszter@zmva.hu e-mail címen!
A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Programban megvalósuló REGIONET Competitive
című (ATHU007 számú) projekt keretében kerül megrendezésre.
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg!
Nagy András
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a REGIONET Competitive projektpartnereA REGIONET Competitive projekt az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében jött létre.

Link a hírre

MEGHÍVÓ - Osztrák -magyar együttműködési lehetőségek és stratégiaalkotás

Időpont: 2019.03.21. (csütörtök), 15:00 – 17:00 óra
Helyszín: Városi Művelődési Központ (Zrínyi terem), 8960 Lenti, Templom tér 5
Program:
1. Köszöntő. A REGIONET Competitive kezdeményezés eddigi eredményeinek, tevékenységének bemutatása – Nagy András ügyvezető igazgató

2. Eddig elkészült ágazati stratégiák elemeinek összevetése, hálózatosodáshoz szükséges elemek kiemelése, magyar oldali gazdaságfejlesztési stratégia elemeinek ismertetése – Kovács Károly felkért szakértő

3. Magyarország és Ausztria közötti határon átnyúló együttműködési lehetőségek - Mag. Herbert Mayrhofer felkért szakértő

4. A térségi vállalkozások közös fejlesztésének lehetőségei a magyarországi és az osztrák határ térségében – eddigi gyakorlati tapasztalatok. Csoportmunka, a gazdaságfejlesztési szervezetek bevonásával.

5. Kérdések - válaszok
Tolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényen a részvétel ingyenes – a résztvevői helyek száma korlátozott. Jelentkezési határidő 2019. március 19. E-mail: halaszeszter@zmva.hu

Egy sajtműhely, ahol minden tehén családtag... | ZAOL

Link a hírre

KOROSAJTA Zala Spring Golf Resort sajtóhétvégét rendezett március első napjaiban, fókuszában a golf és a helyi gazdaságok bemutatása állt. Ennek keretében Nemesbükre is ellátogattunk egy egyedülálló családi gazdasághoz.

Poggyász 2019 - 8. adás - 2019.02.23. / tv2.hu

Link a hírre

Zalaegerszegi turisztika: Díszpinty, Falumúzeum, KávélaborPoggyász, utazási magazin, új ötletek, egész család, szabadidő, program, kikapcsolódás, színes hétvége, természetjárás, ismeretterjesztő program, gasztronómia, kultúra, wellness, aktív pihenés, legizgalmasabb úti célok, belföld, külföld, felfedezik, Magyarország, érdekess....

A növekedés fenntartásához a tudásba kell beruházni | ZAOL

Link a hírre

A növekedés fenntartásához a tudásba kell beruházni
A hazai vállalkozásoknak meg kell erősödniük: ehhez a szakmai tudás, munkakultúra, illetve támogatás szükséges – állítja a Csath Magdolna professzor.A hazai vállalkozásoknak meg kell erősödniük: ehhez a szakmai tudás, munkakultúra, illetve támogatás szükséges – állítja a szakértő.

Március 31-ig lehet jelentkezni az E.ON fenntarthatósági pályázatára | ZAOL

Link a hírre

A versenyen energiatudatos és zöld kezdeményezésekkel lehet indulni, a fődíj egy elektromos Nissan LEAF autó egyéves, ingyenes használata.

I Fucking Love Maps

Link a hírre

Érdekes kép a német gazdaságról. A vezető német cégek székhelyeit ábrázolja.Location of the headquarters of German companies in #Germany
Source: http://ow.ly/faLW30nTy4k

Államilag elismert védjegyen dolgoznak a kiváló magyar termékek jelölésére | ZAOL

Link a hírre

Zsigó Róbert elmondta: a kissé kaotikus védjegyhelyzetben szeretnének biztos pontot adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.

zmva.hu

Link a hírre

Tisztelt Ügyfeleink!

Kérjük tekintsék meg alábbi tájékoztató kiadványunkat a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum Megvalósítása keretében igénybe vehető szolgáltatásokról és támogatásokról.

Tájékoztató kiadvány: http://zmva.hu/tar/20190228/tajekoztato_kiadvany_2.0.pdf

Üdvözlettel:

Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u.17.
Tel/Fax: + 36 92 316 033, + 36 92 316 062
E-mail: infozmva@zmva.hu
Web: www.zmva.hu

ZMVA Facebook  ZMVA Instagram  ZMVA Youtube

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


harommillio.hu

Pályázatok:
Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light


SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...