Link a hírre

A munkavállalók digitális készségeit fejlesztené a kormány
Egységes cselekvési programot dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar munkaerő digitális fejlesztéséért, amely az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy szakmai konferencián hétfőn, Budapesten.

Cseresnyés Péter kifejtette: többek között lehetővé kell tenni a digitálisan írástudatlan állampolgárok számára, hogy térítésmentesen és lakóhelyüktől legfeljebb 30 kilométeres körzetben elsajátíthassák az alapkompetenciákat. Alapszintű és általános digitális képességűeket pedig tovább kell képezni, hogy alkalmasak legyenek a magasabb szintű digitális készségeket igénylő munkakörök betöltésére.

A Digitális munkaerő program részeként a kormány egyebek mellett a felnőttképzés rendszerének átalakítását tervezi, hogy a leginkább hiányzó digitális szakmákban gyors és hatékony módon enyhítse a munkaerőhiányt, például rövid ciklusú képzések elérhetővé tételével. Emellett az NGM áttekinti a szakképzési és felnőttképzési rendszer tananyagait, szakmai- és vizsgakövetelményeit, hogy tartalmazzák-e a szükséges digitális kompetenciákat. A szaktárca vizsgálja annak lehetőségét is, hogy az informatika szakos egyetemi hallgatók meghatározott tanulmányi eredmény mellett a jövő évtől kiemelt állami ösztöndíjat kapjanak - ismertette az államtitkár.

A Japán-EU gazdasági együttműködésről fórumoztak Zala megyében

Link a hírre

Zalakaros – Az elmúlt évek dinamikus foglalkoztatásbővítése nem tartható, ezért a gazdasági növekedést a hatékonyság és a termelékenység javításával kell b

Több mint 2500 álláskínálat a börzén

Link a hírre

Zalaegerszeg - Jövő kedden nyílik a Zalai Hírlap által szervezett állásbörze a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A rendezvény 10 és 17 óra között

Link a hírre

Élelmiszeripari és mezőgazdasági ágazatokban lehet szorosabb a japán és a magyar vállalkozások együttműködése.

http://kanizsatv.hu/hirek/20657/gazdasagi-forum/

Link a hírre

Innovációs tanácsadó munkatársakat keres az Innovációs Ügynökség!

A Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet innovációs tanácsadó munkakör betöltésére Győrbe és Szombathelyre vagy Zalaegerszegre!

A munkavégzés helyszíne:
Győr, illetőleg Szombathely vagy Zalaegerszeg

Leendő munkatársunktól az alábbiakat várjuk:
felsőfokú gazdasági és/vagy műszaki végzettség,
angol nyelv tárgyalási szintű ismerete
szakmai tapasztalat előny
felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek (szövegszerkesztő, táblázatkezelő és internetes szoftverek készségszintű ismerete)
nyitottság és kezdeményezőkészség az újszerű megoldások alkalmazására
határozott fellépés, hatékony kommunikációs és előadói készségek
kreativitás és problémamegoldó készség

Feladata lesz:
A Kft. által szervezett rendezvények, találkozók, konferenciák szervezésében, lebonyolításában való közreműködés
pályázatfigyelés, pályázatírásba részvétel
elnyert nemzetközi és hazai projektekkel kapcsolatos feladatokban részvétel, adminisztráció, jelentések készítése
kapcsolattartás a régió innovációs intézményeivel, vállalkozásaival
honlap karbantartása, hírek feltöltése
tanácsadás, hazai klaszterekkel együttműködés kialakítása

Olyan munkatársat várunk, aki képes és kész:
önálló és felelős munkavégzésre, hatékony csapatmunkára,
rugalmas munkaidőben történő munkavégzésre,
a régión belüli utazásokra és nagy teherbírással rendelkezik.

Ami mit kínálunk:
versenyképes jövedelem,
modern munkakörülmény,
rugalmas munkaidő-beosztás,
fiatalos csapat.

Jelentkezését - magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél formájában - 2017 április 10-én 10.00 óráig várjuk a pannonnovum@pannonnovum.hu e-mail címre. Esetleges kérdéseit szintén a fenti e-mail címen keresztül teheti fel.

Mérleg: Csarnoképítések az inkubátorháznál - 2017. 04. 03. 18:30

Link a hírre

A zalaegerszegi inkubátorház program országosan is kiemelkedően működik, a megyeszékhelyi ingatlan kihasználtsága 100%-os. Létrehozásakor abból indultak ki, hogy az ott lévő cégek folyamatosan növekedni fognak, és egy idő múlva kevés lesz nekik a rendelkezésükre álló hely. Ebből született meg a váro...

"Ha egy nagy gyárnak szüksége lenne ezer szakmunkásra Kanizsán, akkor bizony gondban lennénk"

Link a hírre

Egyre nagyobb és komolyabb a szakemberhiány országszerte. A negatív tendenciát többek közt pályaorientációs rendezvényekkel próbálja visszafordítani a megy

Budapesti Gazdasági Egyetem - Business Coaching Szakmai Nap

Link a hírre

A vendéglátás és idegenforgalom nagy problémái

Link a hírre

Könnyid Lászlót a napokban választották meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének.

Szakmai konferencia a mikrohitelekről

Link a hírre

Lenti - A település szállodájában tartják a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány rendezésében a kétnapos Országos Mikrohitel Konferenciát.

I. Mobil: Járműipari és logisztikai szakkiállítás és konferencia

Link a hírre

I. MOBIL - Országos járműipari és logisztikai szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen

Hamarosan ismét Zalaegerszegre figyelnek a járműipari és a logisztikai szakterületek legfontosabb szereplői. A zalai megyeszékhelyen épül meg az önvezető járművek számára is alkalmas, európai szinten is egyedülálló járműipari tesztpálya, továbbá logisztikai központ és konténerterminál is létesül az ipari park mellett.

Szívesen találkozna a járműipar és a logisztikai iparág fontos vállalati és intézményi szereplőivel? Bemutatná aktualitásait, vagy fejlesztéseit? Örömmel venné fel a kapcsolatot potenciális partnerekkel?

Érdekli, hogy miként alakulhat a jövő közlekedése? Melyek a járműipari fejlesztések legfrissebb információi?

Szívesen kipróbálna egy Teslát? Megpróbálná vezetési képességeit egy remek szimulátorral?

Kattintson a bővebb információkért, és regisztráljon az eseményre: http://zaol.hu/gazdasag/i-mobil-orszagos-jarmuipari-es-logisztikai-szakkiallitas-es-konferencia-zalaegerszegen-1827246

Innovációs tanácsadó munkatársat keresünk!

Link a hírre

A Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet innovációs tanácsadó munkakör betöltésére.

Budapesti Gazdasági Egyetem - Business Coaching Szakmai Nap

Link a hírre

2017. április 11-én a II. ZEN napok keretében kerül megrendezésre a BGE GKZ szervezésében a Business Coaching szakmai nap.

Link a hírre

Dinamikus létszámbővülés a versenyszférában

Folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon: 2016. december-2017. februárban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 130 ezer fővel, 4 millió 372 ezerre emelkedett. A javulás egyértelműen a versenyszférában következett be, ahol 144 ezerrel dolgoztak többen, mint egy éve. A közfoglalkoztatottak száma egy év alatt 14 ezer fővel csökkent, a külföldön dolgozóké is mérséklődött, ami az elsődleges munkaerőpiac élénkülését jelzi. A munkanélküliségi ráta ugyanezen időszakban 4,4 százalékon állt, ami az év ezen időszakában a rendszerváltás óta a legkedvezőbb adat.
A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási aránya egy év alatt 2,4 százalékpontot javult, így 67,1 százalékra emelkedett. A foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve látható, hogy a férfiak és a nők körében egyaránt javultak a mutatók. A 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest 2,5 százalékponttal, 73,6 százalékra nőtt, a női foglalkoztatás 2,3 százalékponttal, 60,6%-ra javult.
A munkanélküliségi ráta a 15–74 évesek körében minden régióban mérséklődött. A fiatalok esetében is folyamatosan javulnak a mutatók, hiszen a 15-24 éves korosztályban 302 ezren, 16 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve. Eközben a fiatal munkanélküliek száma 10 ezerrel, 38 ezerre csökkent, így az ifjúsági munkanélküliségi ráta 11,1 százalékra csökkent.
A versenyszektorban zajló pozitív folyamatoknak, a munkát terhelő adók csökkentésének, az adócsökkentéseknek, a Munkahelyvédelmi Akciónak, illetve az aktivitást ösztönző intézkedéseknek köszönhetően folyamatosan javul a foglalkoztatottság hazánkban. A kiváló makroadatok is bizonyítják, hogy Magyarország erősödik.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Link a hírre

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-881-17-foglalkoztats-sztnzse-cl-hitelprogram-

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Foglalkoztatás ösztönzése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.8.1-17 kódszámú) termékdokumentációja. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 29,63 milliárd forint.
A Hitelprogram célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó, a foglalkoztatást ösztönző beruházásokat megvalósító vállalkozások, azaz vállalkozóvá váló munkanélküliek és inaktívak Mikrovállalkozásai, valamint társadalmi célú Mikro-, Kis- és Középvállalkozások versenyképességének növelése a külső finanszírozáshoz való hozzáférésük javítása révén.
Az igényelhető kölcsön összege: Vállalkozóvá váló munkanélküliek és inaktívak Mikrovállalkozásai esetében minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft; társadalmi célú Mikro-, Kis- és Középvállalkozások támogatása esetében minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft.

Link a hírre

Gazdaság

Zala megyében 17 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly óta MTI

Zala megyében 17 százalékkal csökkent februárban az elmúlt év azonos időszakához képest az álláskeresők száma — közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya szerdán az MTI-vel.
Február végén 8271 álláskereső szerepelt a Zala megyei kirendeltségek nyilvántartásában, 1,7 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

A regisztráltak száma januárhoz képest mintegy 600-zal nőtt. A hivatal adatai szerint az elmúlt években néhány százzal több álláskeresőt szerepelt februárban a nyilvántartásban, mint egy hónappal korábban. A téli hónapokban kevesebb szezonális munkalehetőség van, így többen keresnek állást a kirendeltségek segítségével — közölték.

Hozzátették: a közfoglalkoztatottak száma idén februárban mérsékelten (kevesebb, mint 100-zal) csökkent. Az év második hónapjában a gazdaságilag aktív népesség 6,5 százaléka volt regisztrált álláskereső, míg egy évvel korábban Zala megyében 7,9 százalék volt az álláskeresők aránya. A februári álláskeresési ráta 0,5 százalékponttal volt magasabb, mint az év első hónapjában.
A munkáltatók az év második hónapjában 1,3 ezer új álláshelyt jelentettek be, ebből közel ezerhez nem igényeltek támogatást. A legnagyobb számban szakképzettséget nem igénylő, többségében összeszerelő munkát ajánlottak az álláskeresőknek. A nyilvántartásból csaknem ezer álláskereső került ki, közülük mintegy 600-zan váltak foglalkoztatottá. A foglalkoztatási főosztály közleményében kitért arra is, hogy a megyében folyamatosan csökken a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma. Február végén az álláskeresők 9 százaléka, 719 fiatal volt regisztrált, míg egy évvel korábban több mint ezer pályakezdő álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

Link a hírre

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-magyarorszgi-eurpai-unis-forrsok-felhasznlsnak-s-hatsainak-elemzse-a-2007-2013-as-programozsi-idszak-vonatkozsban-cm-szakmai-elemzs

Megjelent A magyarországi európai uniós források felhasználásának és hatásainak elemzése a 2007-2013-as programozási időszak vonatkozásában című szakmai elemzés
A 2015. december 31-én zárult, 2007-2013-as uniós forrásfelhasználási ciklus átfogó hatáselemzésének célja a támogatási és kifizetési időszak egészét átfogó, minden uniós forrást és ahhoz kapcsolódó hazai fejlesztési programot felölelő, úgynevezett uniós támogatási beavatkozási területek mentén történő hatáselemzés elkészítése.
Míg az elmúlt 7 éves ciklus legnagyobb kihívását a teljes uniós forráskeret lehívása jelentette, a jelenlegi kormányzati törekvéseknek megfelelően a mostani, 2014-2020-as időszak hazai támogatási rendszere ezen túlmutató prioritásként fogalmazza meg a rendelkezésre álló európai uniós forrásoknak a fenntartható növekedést és versenyképesség növelését célzó jellegét.
Ennek alátámasztására készült egy átfogó hatáselemzés, amely mind makro szinten, mind integrált uniós beavatkozási logika mentén, a teljes uniós támogatási paletta lefedésével részletesen elemzi a korábbi támogatási időszak hazai eredményességét, megállapításaival és következtetéseivel támogatva a hatékony hazai uniós forrásfelhasználás gyakorlatának térnyerését.
Az alábbi oldal az értékelés beavatkozási terület szintű szakmai elemzéseit tartalmazza.

Kapitulált a Heineken: visszavonják az Igazi Csíki Sör elleni keresetet

Link a hírre

Feltehetően kormányzati nyomásra megegyezett a Ciuc Premiumot gyártó Heineken Románia az Igazi Csíki Sört jegyző céggel, aminek értelmében mindketten visszavonják keresetüket a folyamatban lévő bírósági ügyekben.

Enterprise Europe Network - Zalaegerszeg

Link a hírre

Nemzetközi üzleti kapcsolatokat keres? Határokon átívelő tevékenységet végez? Vagy csak ismerkedik a nemzetközi lehetőségekkel? Keresse meg kollégáinkat, hog...

Mérleg: Faipari innováció - 2017. 03. 20. 18:30

Link a hírre

Indul a FORESDA faipari projektünk!Nemzetközi projekt kezdődött ez év elején FORESDA címen, az INTERREG Duna Transznacionális Program keretében, amelyben Magyarországot a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseli, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Pannon Fa-és Bútoripari Klaszterrel stratégiai partnerségben....

Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Link a hírre

Segítünk indítani-indíts vállalkozást!

2017. március 21-én Zalaegerszegen került sor a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezésében a “Segítünk Indítani” - Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Nyugat-Dunántúli Régióban elnevezésű projekt információs napjára, amelyen a résztvevők tájékoztatást kaphattak egy vállalkozói attitűddel rendelkező, fiatal álláskeresők számára elérhető támogatási formáról.

Az Európában uralkodó trendekhez hasonlóan Magyarországon is az egyik legnagyobb társadalmi gond az ifjúsági munkanélküliség, amit olyan módon is mérsékelni lehet, ha a fiatalok vállalkozóvá válását ösztönzik, támogató programokkal segítik. Ezen programok egyike ez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kínált forrás, amiről az előadások szóltak. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciuma, mint kedvezményezett konzorcium közös projektjének célja a Nyugat-Dunántúli Régió területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Az üzleti tervük kidolgozásához ismeret és készségfejlesztéssel nyújtanak segítséget a projekt szakértői tanfolyam, tanácsadás, mentorálás formájában. A képzési programokat eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező fiatalok újonnan alapított vállalkozásai ezt követően már hozzáférhetnek egy pályázati támogatási formában elérhető, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő összeghez, 90%-os támogatási intenzitással.

A rendezvényen résztvevő érdeklődők, a program részletei mellett előadásokat hallhattak a cégalapítás jogi hátteréről, a vállalkozások számára jelenleg nyitott és hamarosan nyíló pályázati forrásokról, a Széchenyi Programiroda munkatársainak köszönhetően, valamint megismerkedhettek az Országos Mikrohitel Program részleteivel.

A vállalkozás indítását tervező fiatalok részére a programhoz való csatlakozás továbbra is lehetséges, minden szükséges információ az alábbi linken érhető el:

http://www.nyugatdunantul.mva.hu/

Itt megtalálja! Állásbörze Zalaegerszegen

Link a hírre

Zalaegerszeg - Második alkalommal szervez állásbörzét a Zalai Hírlap a megyeszékhelyen. A április 11.-ei programon több, mint 2500 álláshely vár majd betö

Link a hírre

Megjelent a Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása című felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.8-17 kódszámú) felhívás.
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd forint.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. június 30-tól 2017. július 31-ig lehetséges.

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-kis-s-kzpvllalkozsok-ipari-digitalizcihoz-ipar-40-kapcsold-fejlesztseinek-tmogatsa-cm-felhvs

Link a hírre

A jövő héten a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százalékát kiírják - mondta Lázár János a Portfólió uniós források 2017 konferenciáján csütörtökön.

http://index.hu/gazdasag/2017/03/23/jovo_heten_az_osszes_unios_palyazatot_kiirjak/

Link a hírre

A miniszter a felmerült ötletek között kiemelte a cégalapítás, az építési engedélyek felülvizsgálata, az energiaellátás biztosításának a kérdéseit, illetve az adóadminisztráció, a kistulajdonosok védelme és a fizetésképtelenség kérdéseit.

http://index.hu/gazdasag/2017/03/23/parragh_hernadi_es_a_siemens-vezer_az_uj_gazdasagi_szupertestuletben/

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...