Felavatták a modern technológiájú üzemet Búslakpusztán | ZAOL

Link a hírre

A kommunális hulladék teljes feldolgozása a cél, fogalmazott Nagy Zoltán pénteken a megyeszékhely határában, Búslakpusztán felépült hulladékválogató üzem avatásakor.

Egyetemi kampusz éléről érkezik a Nemzeti Innovációs Hivatal új vezetője

Link a hírre

Ismert, július elsejével távozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről az eddigi vezető, Pálinkás József.

A legjobb balatoni strand a gyenesdiási lett | ZAOL

Link a hírre

Idén is remekeltek a zalai fürdőhelyek a Balatoni Szövetség Kék Hullám zászló strandminősítésén. Az összes balatoni fürdőhely közül a legtöbb pontot és ezzel a fővédnöki különdíjat a gyenesdiási játékstrand nyerte el.

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive - Műanyagipar, élelmiszeripar és helyi-ellátás ágazati feltáró jelentések

Link a hírre

Projektünk által kiemelten kezelt 4 ágazat közül most a műanyagipar és az élelmiszeripar, helyi-ellátás ágazatok mély interjúk alapján összeállított ágazati feltáró jelentéseit tesszük közkincsé...

Varga: kiemelt feladat a versenyképesség erősítése | ZAOL

Link a hírre

A különösen két megyét érintő munkanélküliség visszaszorítására és a magyarországi idegennyelv-tanulás hatékonyságának javítására is hangsúlyt fektetnek.

Sok cég nincs felkészülve az online számlázásra | ZAOL

Link a hírre

Aki még nem intézkedett, a következő napokban vásárolhat szoftvert, vagy megbízhat egy adótanácsadó céget.

Nagypáli a környezettudatos falufejlesztésért nyerte el az első díjat | ZAOL

Link a hírre

Európában több mint tíz éve, idehaza második alkalommal hirdette meg a legnagyobb energiaszolgáltató a több mint féléves, többfordulós kiválasztási folyamaton átesett innovatív zöldprojektet, az Energy Globe Magyarország díj pályázatát.

FORESDA in Austria: 5th Project Partner Meeting

Link a hírre

A FORESDA faipari projekt ausztriai találkozójának összefoglalója.In the last days of February, the fifth FORESDA project meeting took place in Kuchl (Austria). Except standard meeting activities, we have mentored each othe...

Interreg Danube

Link a hírre

A FORESDA projekt hatodik projekttalálkozójára került sor idén júniusban Ljubjanában (Szlovénia), ahol a projekt folyamatairól és a faiparban rejlő lehetőségekről egyeztetnek a projektben résztvevő partnerek.

Faiparral kapcsolatos további hírekről itt tájékozódhat.
http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/newsletters/2295

Sokkolják a gazdaságot a következő évtized változásai

Link a hírre

Nemzetközi összevetésben erőteljes fejlesztésre szorul a hazai kkv-szektor digitalizációja, Magyarország ugyanakkor élen jár az ifjúsági vállalkozások fejlesztésében.

Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter

Link a hírre

InnoWood projekt - rövid összefoglaló:

Egy milliárdos senkit csináltál belőlem

Link a hírre

Nagyon szépen köszönöm! Eddig egy nagy hatalmú ember voltam minimális pénzzel, most egy milliárdos senkit csináltál belőlem - mondta kicsit keserűen a családi vállalat értékesítése után a tranzakcióban segédkező tanácsadónak az alapító. A több tízmilliárdos értékű családi céget a rendszerváltás után kemény és kitartó munkával felépítő, magának a gyerekek közt utódot nem találó cégvezető kifakadása jól mutatja a generációváltás dilemmáit.

Helyzete nem egyedi: a kilencvenes évek családi cégalapítói lassan mind közelednek a nyugdíjhoz. Hogy tovább viszi-e valaki az üzletet, és ha igen, hogyan, az az egész magyar gazdaság szempontjából meghatározó. A generációváltás azonban a legritkább esetben megy könnyen.
Milyen problémák nehezítik az alapító helyzetét? Miért nehéz a gyerekeknek és a cégben dolgozóknak? Mik a klasszikus konfliktushelyzetek? Ezeket hogyan lehet megelőzni? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk a téma szakértőivel, a Deloitte Private vezetőivel: Baranyi Gáborral, Kóka Gáborral és Bíró Balázzsal.

https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2018/06/18/csaladi_vallalkozasok_generaciovaltas_podcast/A rendszerváltás után alapított családi cégek vezetői lassan nyugdíjba mennek, de nem könnyű átadni a stafétát. Mik a buktatók és hogy lehet őket elkerülni? Szakértőkkel beszélgettünk.

Módosult a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP-4.1.2-18 kódszámú) felhívás | Széchenyi 2020

Link a hírre

Módosult a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP-4.1.2-18 kódszámú) felhívás beadási határideje:
„A Felhívás 4.3 pontjában a támogatási kérelmek benyújthatóságának véghatárideje 2018. június 28. 12.00 óráról 2018. október 1. 12.00 órára változott”

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-megjul-energia-hasznlatval-megvalsul-pletenergetikai-fejlesztsek-tmogatsa-cm-ginop-412-18-kdszm-felhvs

Halász Eszter
projektmenedzser
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 17.
Tel.: 92/316-033
Fax: 92/316-062
Mobil: 30/235-2411
E-mail: halaszeszter@zmva.hu
Web: www.zmva.hu2018 június 20.A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP-4.1.2-18 kódszámú) felhívás módosult az alábbi pontokban:I. A Felhívás 4.3 pontjában a támogatási kérelmek benyújth...

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Link a hírre

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A NAV Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Híradó: Jubileum - 2018. 06. 19. 18:00

Link a hírre

20 éves a Zalaegerszegi Tourinform Iroda. A kerek évforduló alkalmából múlt héten rendhagyó belvárosi sétát tartottak, ma pedig sajtótájékoztatón idézték fel az elmúlt évtizedek sikereit.

A parlament előtt az adótörvények módosításáról és a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslat | Magyar Idők

Link a hírre

A PARLAMENT ELŐTT AZ ADÓTÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLAT. VÁLTOZHAT A CAFETERIA.A parlament honlapjára kedden délután felkerült törvényjavaslat indoklása szerint a módosításokkal egyes kiemelt adópolitikai célok elérését ösztönzik, támogatják a jogharmonizációt, az adózók adminisztratív terheinek csökkentését, valamint elősegítik az öregségi nyugd...

Bringásparadicsom születik Zalában

Link a hírre

Folytatódnak a már elkezdődött kerékpársportos fejlesztések a Nagykanizsa és a nyugati határszél között elterülő, új nevén Murafölde térségben.

Magyar okosvizet fog gyártani a Coca-Cola

Link a hírre

OKOSVÍZ Zalából!?Zalaszentgrótról 8 országba exportálják majd a felhők által inspirált technológiával készült vízből.

Robotizáció és digitalizáció: új foglalkozások jönnek létre

Link a hírre

Adópolitikával, az innováció és a hatékonyság ösztönzésével lehet erősíteni a magyarországi kis- és közepes vállalkozásokat – jelentette ki Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő Nagykanizsán, a Magya...

Egységes innovációs és tudománypolitikai stratégia jön létre Magyarországon | ZAOL

Link a hírre

A hatékonyabb forrásfelhasználás érdekében az egyetemek, az akadémia és a vállalatok érdekeit szem előtt tartva és összehangoltan kell kijelölni a kutatási prioritásokat.

Látványosan beparkolt Magyarország a CEBIT-re

Link a hírre

Nagy és érdekes a nemzeti stand, sokszínűek a fejlesztések, dübörög a digitális gazdaság.

Mérleg: Jól fogy a szóda - 2018. 06. 11. 18:30

Link a hírre

Melegben jól fogy a szóda...Ha valamikor, akkor igazán a mostani nyári melegben van szezonja az egyik hungarikumunknak, a szódának. A szakértők szerint a jó fröccs nem képzelhető el jó bor és jó szóda nélkül. A Király Szikvíz családi vállalkozásként alakult 1990-ben Zalaegerszegen, ahol 2008-ban sikeresen...

A gazdaságos lakóházakról tartottak fórumot Kanizsán | ZAOL

Link a hírre

Nem elképzelhetetlen, hogy pár év múlva egyre több olyan ház épül, amely szinte semmi energiát nem igényel a fenntartásához, működéséhez, hangzott el a tegnapi fórumon, amit a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezett.

Az inkubátorházban tartott rendezvényen, egy határon átnyúló horvát–magyar projekt jóvoltából, az épületek energiahatékonyságáról esett szó. Nagy András, a ZMVA ügyvezető igazgatója elmondta: a program tájékoztatást nyújtott a megújuló energiafajtákról, azok felhasználásáról és népszerűsítéséről a „civil” embereknek, s az építőiparban érdekelt vállalkozásokat is várták.Nem elképzelhetetlen, hogy pár év múlva egyre több olyan ház épül, amely szinte semmi energiát nem igényel a fenntartásához, működéséhez, hangzott el a tegnapi fórumon, amit a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezett.

Megnyílt a világ legnagyobb informatikai szakkiállítása | ZAOL

Link a hírre

Mintegy 70 ország közel 2800 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Teljes energiahatékonyság

Link a hírre

Nagykanizsán tartottunk workshopot az energiahatékonyságról.Három év múlva már csak az új uniós szabálynak megfelelő házak épülhetnek Magyarországon, a témáról ma Kanizsán tartottak workshopot.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...