Baumwipfelpfad Schwarzwald

Link a hírre

TANULNI A LEGJOBBAKTÓL – A KÖVETKEZŐ PROJEKT TALÁLKOZÓN, BAD WILDBAN

A hetedik FORESDA projekttalálkozó ezúttal is gyönyörű környezetben, a németországi Fekete Erdő településén, Bad Wildbadban kerül megrendezésre szeptember 25-27- között. A három napos rendezvény keretein belül szó lesz a faiparban már bevált gyakorlati megvalósításokról, a faiparhoz kapcsolt iparágak közötti együttműködéséről, valamint nem utolsó sorban a projekt folyamatairól is.
A tanulmányút mellett, a projekt megvalósítása, az faiparral kapcsolatos EU-s projektek is a programtervben szerepelnek. További információ: Ms. Christin Eckerle (Christin.Eckerle@CyberForum.de)

A képen a fa-acél szerkezetű bad wildbadi kilátó látható. (Forrás: www.baumwipfelpfad-schwarzwald.de)

Egyre inkább hídfőállásnak tekintik Magyarországot a kínai cégek

Link a hírre

Kínai fejlesztés Zalaegerszegen

Ponevács-Pana Petra, a világ egyik legnagyobb, biztonságtechnikai eszközöket gyártó cége, a Dahua Technology összeszerelő és európai ellátó központjának avatóján elmondta: a magyarországi export tavaly először átlépte a 100 milliárd eurót, és ennek 26 százalékát az elektronikai ipar adta. A Dahua Kínán kívüli első elosztó központjának zalaegerszegi létrehozásával ez az arány tovább növekedhet - fogalmazott.

http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/kulgazdasagi-es-kulugyi-allamtitkarsag/hirek/egyre-inkabb-hidfoallasnak-tekintik-magyarorszagot-a-kinai-cegekA kínai cégek egyre inkább európai hídfőállásnak tekintik Magyarországot - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Zalaegerszegen.

Mérleg: Fejlődési utak a mikorfinanszírozásban - 2018. 09. 17. 18:30

Link a hírre

Tegyük hatékonyabbá a mikrohitelezést! ZMVA az ATM projektben.A finanszírozás hatékonyságának növelése a célja annak az ATM című, tíz európai ország részvételével megvalósuló Interreg projektnek, amelyben aktív szereplő a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A szervezetnek 25 éves tapasztalata van már a mikrovállalkozások...

Szakértő: a közgazdasági szakma nem nőtt fel az új kihívásokhoz | ZAOL

Link a hírre

Van amikor eluralkodik a rövid távú szemlélet, a „mohóság”.

Hogyan építsünk energiahatékony családi házat?

Link a hírre

Ha érdekli a téma, keresse az EN-EFF projektünk rendezvényeit!Ma már nem kérdés, hogy ha házat építünk, oda kell figyelnünk az energiahatékonyság kérdéskörére is – szerencsére már nemcsak a józan eszünkre van bízva ennek eldöntése, hanem előírások is megkövetelik ezt a fajta gondosságot. Azonban vigyázat: a megkövetelt értékek b...

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive Innováció-ösztönzés és együttműködés a turizmusban - bilaterális (magyar-osztrák) workshop Zalaegerszegen

Link a hírre

Meghívó

Téma: Innováció-ösztönzés és együttműködés a turizmusban - bilaterális (magyarosztrák)
workshop

Dátum: 2018. szeptember 20. (csütörtök), 15:00 – 17:00 óra
Helyszín: Kamarák Háza, Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Széchenyi terem

Témák:
 A REGIONET Competitive projekt turisztikai ágazatra vonatkozó célkitűzéseinek
ismertetése, az ágazati együttműködés módszertana
 Joglland-Waldheimat turisztikai régió és innovatív projekt bemutatása
Stephanie Zündel igazgató, Idegenforgalmi Iroda Joglland-Waldheimat
 Induló Zala megyei turisztikai projektek és ezek hatása a TDM kialakítására
Kovács Károly szakértő, Teach-in Vidékfejlesztési és Humánszervezési Bt.
 A bilaterális együttműködés színterei
 Kötetlen beszélgetések, büfé
Tolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételét
szíveskedjen jelezni 2018. szeptember 18-ig a halaszeszter@zmva.hu e-mail címen!

Nagy András ügyvezető igazgató
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a REGIONET Competitive projektpartnere.A REGIONET Competitive projekt az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében jött létre.

Interreg - Austria-Hungary - REGIONET Competitive Innováció megvalósítás a KKV-k élelében

Link a hírre

Meghívó

„Innovációk megvalósítása kkv-knál!“

2018. szeptember 18. kedd Kezdés 19:00 órakor a Pichler fogadóban, 2840 Petersbaumgarten
A rendezvényen való részvétel ingyenes!
A rendezvény témái:
➢ Innovációs profil: Milyen irányba tart a vállalkozásom fejlődése?
❖ A jelenlegi innovációs állapot értékelése ❖ Mi jellemzi a konkurenciát? ❖ Hol szeretnék tartani a vállalkozásommal 3-5 év múlva?
➢ Innovációs roadmap: Az ötlet megszületésétől az elkészült termékig
❖ Hogy születnek az ötletek és hogyan lehet őket innovációs célokra használni? ❖ Milyen lehetőségeket rejt magában az innovációs roadmap? ❖ Milyen buktatók vannak?
➢ Megatrendek:
❖ Hogyan ismerhetők fel a megatrendek? ❖ Hogyan tudják kkv-k hasznosítani ezeket a megatrendeket? ❖ Demográfiai változások (öregedő társadalom) ❖ Jövőtechnológiák (technológiai változások)
➢ Támogatási lehetőségek
❖ Milyen innovációs támogatási formák léteznek? ❖ Melyek az ehhez szükséges "első" lépések? ❖ Hogyan gondolkodnak a támogatást nyújtó szervezetek?
Vegyen Ön is részt a kötetlen hangulatú, gyakorlatorientált rendezvényen!
Előadó: Ing. Roman Langer, MSc (innovációs coach, innovatív vállalkozások és projektek tanácsadója)
Rendezvény fajtája: előadás, amelynek végén lehetőség nyílik kérdések megvitatására
Ismeri a REGIONET Competitive projektet?
Az osztrák-magyar határtérségben a KKV-k határon átnyúló hálózati együttműködésének modelljét hozta létre a REGIONET kezdeményezés. A „REGIONET Competitive“ projekt célja stratégiai partnerség kiépítése által a vállalkozások térségi és bilaterális szintű, valamint ágazatspecifikus együttműködésének mélyítése és versenyképességük erősítése.
A Bucklige Welt-Wechselland régió projektpartnerként támogatja a regionális vállalkozásokat a régión túli kapcsolatok kiépítésében!
www.regionetcompetitive.eu
További információ a rendezvényről:
Gemeinsame Region Bucklige Welt – Wechselland
Ransdorf 20
2813 Lichtenegg
Tel.: +43 2643 7010 16
region@buckligewelt.at
A Bucklige Welt-Wechselland és a Bucklige Welt Gazdasági Platform rendezvénye az Interreg Ausztria-Magyarország Program támogatásával valósul meg.A REGIONET Competitive projekt az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében jött létre.

ATM for SMEs on Twitter

Link a hírre

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megtartotta az első ATM workshopját, melyen a Fürgehitel bevezetésének tapasztalatairól és a Helyi Mikrohitel Alapról kaphattak részletes tájékoztatást a résztvevők.

https://twitter.com/AtmSmes/status/1040148524854403072“The Zala County Foundation for Enterprise Promotion held their first local workshop, where the participants got informations about the introduction of the Fürgehitel and HMA Local Microcredit Program. @interregeurope You can download these two Good Practice from our website!”

Az alternatív energiával hajtott járműveket ki is lehet próbálni Lentiben | ZAOL

Link a hírre

Többféle elektromos, illetve biogázzal működő közlekedési eszköz is látható, kipróbálható lesz pénteken, az E-via fesztiválon. Konferenciát is tartanak: az e-mobilitásról, több megközelítésben.

Októbertől eltűnik a Pannontej a polcokról | ZAOL

Link a hírre

A vállalat termékportfólióján a jövőben nem fognak változtatni.

Photos from ZMVA's post

Link a hírre

EN-EFF Új képzési koncepció az energiahatékonyság érdekében Varasdon

Augusztus végén került megrendezésre Varasdon a közel nulla energiájú épületekről szóló kerekasztalos megbeszélés, ahol az érdeklődők a magyar és horvát előírásokat, a hatályos és a jövőben hatályba lépő szabályozásokat ismerhették meg.

A rendezvény második felében a résztvevők a varasdi Diák Központot tekintették meg, mely a varasdi Egyetem kollégiumaként funkcionál.

A kollégium 242 szobája összes 600 diák szállását és korszerű életterét biztosítja. A 7 szintes épületben található a 167 beállós mélygarázs, a 340 db kerékpár tárolására szolgáló kétszintes tároló, a mosoda korszerű mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelve, valamint több kompletten felszerelt konyha és étkező. Nem utolsó sorban természetesen a társalgó, az eladó termek és tanuló szobák is helyet kaptak az épületben. A kollégium közvetlen szomszédságában pedig kiváló napi menüt nyújtó étterem szolgálja a tanulók kényelmét.
Összességében a rendezvény a nagyszámú érdeklődés és az érdekes programokat tekintve; jól sikerült, folytatása várható.

Már az ősz folyamán Zalaegerszegen, Kaposváron és Pécsett is 2 napos tanfolyam kerül megrendezésre, amely az épületek energiahatékonyságáról szóló új jogszabályi követelmények, azok korszerű, az előírásoknak megfelelő megvalósításáról fog szólni. A szervezők magánembereket és intézményfenntartókat egyaránt várnak.

A rendezvény az #interreghuhr Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 program keretében megvalósuló #nZEB “Új képzési koncepció kialakítása az energiahatákonyság érdekében” – New concept training for energy efficiency – EN-EFF című, HUHR/1601/4.1.2/00035 számú projekt tevékenysége keretében került megrendezésre.

További Információ a programról: http://www.huhr-cbc.com/

Varasdi iskola elérhetősége: www.student-servis.hr

Okosszélvédő fejlesztésén dolgozik egy magyar cég | ZAOL

Link a hírre

A salgótarjáni Salgglas Zrt. vezette konzorcium közel másfél milliárd forint összköltségű projektjét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatja – írja sajtóközleményben a cég.

Link a hírre

Zala megyében köszönthettük és fogadhattuk a VIII. Helyi Vállalkozói Központok találkozójának résztvevőit.
A szakmai, turisztikai és szabadidős programokon mindenki jól érezhette magát.

Több mint 700 panzió és szálloda örülhet az országban | ZAOL

Link a hírre

A három kiemelt turisztikai térségben, a balatoniban, a soproniban és a tokajiban 16 szállodafejlesztés is lesz.

Több hévízi szolgáltató is az MTÜ kiemelt partnere lett

Link a hírre

A Magyar Turisztikai Ügynökség partnerprogramja számos lehetőséget rejt magában. A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt partnere lett számos eg...

Conference Name

Link a hírre

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia 2018. október 3-5. Pécs

A rendezvényt harmadik éve szervezi meg az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának Dél-Dunántúli irodája és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Alapvető feladataink közé tartozik Baranya megye gazdasági fejlődésének előmozdítása és üzleti közösségének folyamatos erősítése, melynek ma legfontosabb eleme a külföldi piacokon való megjelenés, valamint a nemzetközi kapcsolatok kialakítása, tovább erősítése.

A szakmai konferenciákkal kísért nemzetközi üzletember találkozón részt vesznek 14 ország gépipar, beszállítói ipar (járműipar, műanyagipar, elektronika), környezetipar, élelmiszeripar és az ICT szektor, kreatív ipar gazdasági együttműködést kereső, kínáló vállalkozói, klaszterei és intézményei.

A regisztráció megkezdődött: https://open4business2018.b2match.io/

Helyszín: Kereskedelmi Központ Pécs – 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. (A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székháza)

Program:
2018. október 03.
Nemzetközi Kreatívipari szektorcsoport ülés
Connect-IT ICT konferencia
Design Pécs Hét megnyitója
„Get together” fogadás egy pécsi belvárosi étteremben
2018. október 04.
09.00-10.00 Plenáris ülés
10.00-12.00 Szekcióülések
1. Nemzetközi Gépipari Klasztertalálkozó
• Ipar 4.0
• Nemzetközi klaszter együttműködések
2. Holland-magyar üzleti lehetőségek
3. Nemzetközi kreatív ipari együttműködések
12.40-17.00 B2B – kétoldalú nemzetközi üzleti tárgyalások
19.00-22.00 Díszvacsora a Pezsgőház étteremben, Pezsgőpince látogatással – a rendezvény nemzetközi résztvevői, helyi vállalkozók és díszvendégeink részére
2018. október 05.

A szervezők elérhetősége:
Schmidt Enikő – Kereskedelemfejlesztési osztályvezető (+36 72 507 164; eschmidt@pbkik.hu)
Pazaurek Szabina – Kereskedelemfejlesztési referens (+36 72 507 125; pazaurek@pbkik.hu)Conference Description

Alacsony adókkal segítik a kisvállalkozókat | ZAOL

Link a hírre

Az elmúlt másfél évben 110 ezer kisebb gazdasági szereplő csatlakozott a katához, és több mint húszezer közepes cég a kivához.

Az új cég nem biztos, hogy új piaci szereplő | ZAOL

Link a hírre

Évente több mint 25 ezer céget alapítanak Magyarországon, ugyanakkor ezeknek csak töredéke igazi első vállalkozás. A cégalapításokról készült kimutatás szerint csak minden negyedik új vállalkozás indul teljesen tiszta lappal, közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

FOTO ZALAEGERSZEG

Link a hírre

Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték - Jótékonysági vadfőzés 104 csapat (!!!) részvételével.Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték - Jótékonysági vadfőzés 104 csapat (!!!) részvételével.
Fotó: Seres Péter

Timeline Photos

Link a hírre

A ZMVA csapata is részt vesz...

Megvan a befektető, végre gyártásba kerül az energiatárolást forradalmasító magyar startup találmánya | Forbes.hu

Link a hírre

A HeatVentors projektje átírhatja az energiatárolás piacát. A Farkas Rita és Andrássy Zoltán által képviselt vállalkozás egy olyan innovatív, fázisváltós hőtárolási megoldást mutatott be, amellyel kilencven százalékkal kisebb tárolókban és húsz-negyven százalékkal keveseb...

Széchenyi Kártya

Link a hírre

Keresse a ZMVA-nál!Olyan pénzügyi támogatásra vágysz, ami után nem kell számlákkal vesződni, igazolni, hogy mire költöttél? A Széchenyi Kártya szabad felhasználású folyószámlahitelt elég évente egyszer, rövid és egyszerű módon aktiválni és mindig rendelkezésedre áll. ;)

Ingyenes országos marketing előadás. Gyere el a Marketing Roadshow-ra szeptemberben!

Link a hírre

A Minner.hu Marketing Roadshow-ja 2018-ban is több magyarországi helyszínen kerül megrendezésre a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságával karöltve. Azzal a céllal jött létre a Marketing Roadshow, hogy szerte az országban a vállalkozások, marketingesek és leendő gazd...

Technológiai korszerűsítésre pályázhatnak a kkv-k | ZAOL

Link a hírre

Majdnem 60 milliárdos keretösszegű hitelprogram indult a kis- és középvállalkozások számára.

Link a hírre

Meghívó

Téma: Innováció-ösztönzés és együttműködés a turizmusban - bilaterális (magyar-osztrák) workshop
Dátum: 2018. szeptember 20. (csütörtök), 15:00 – 17:00 óra

Helyszín: Kamarák Háza, Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Széchenyi terem

Program:
• A REGIONET Competitive projekt turisztikai ágazatra vonatkozó célkitűzéseinek ismertetése, az ágazati együttműködés módszertana

• Joglland-Waldheimat turisztikai régió és innovatív projekt bemutatás
Stephanie Zündel igazgató, Idegenforgalmi Iroda Joglland-Waldheimat

• A zalaegerszegi és lenti járásokban a TDM szervezet létrehozásának esélyei

• A bilaterális együttműködés színterei

Tolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételét szíveskedjen jelezni 2018. szeptember 18-ig a halaszeszter@zmva.hu e-mail címen!

Nagy András
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a REGIONET Competitive projektpartnere.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...