VERNICE Kft., Zalaegerszeg

Alap probléma:

A társaság 2013 őszén ipari festék nagykereskedelemi tevékenységbe kezdett. Időközben 3 forgalmazótól is 10 éves kizárólagos forgalmazási jogot szerzett, ami megalapozza, hogy a cég a nyugat-magyarországi festék-nagykereskedelem meghatározó szereplőjévé váljon. Az újonnan szerződött termékek egy részével egyfajta piaci rést elégítenek ki, mivel e termékek eddig hiányoztak a magyar piacról.

A társaság nagykereskedelmi hálózat kialakítását tűzte ki célul. Mivel a termékeket építkezéseken és a gépiparban használják, nagy készletre van szükség, melynek finanszírozására forrást kellett találniuk.

A vállalkozás a Zala megyei kollégákhoz (HU150225-05) fordult, hogy segítsünk finanszírozási forrást találni. Érdeklődött, milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre, melyeknek felel meg ezek közül vállalkozása.

Intézkedések:

A KKV finanszírozással foglalkozó kollégánk személyes tanácsadás keretében – miután áttekintették a vállalkozás helyzetét és lehetőségeit – a „Új Széchenyi hitel program” hitelét javasolta a vállalkozónak.

Az „Új Széchenyi Hitel”program az Európai Unió ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) programjának és a Magyar Állam közreműködésének segítségével mikro-, kis- és középvállalkozások számára kíván jobb finanszírozáshoz való hozzáférést biztosítani.

Az ügyfelet személyes tanácsadás keretében elláttuk a szükséges információkkal, áttekintettük a pályázati formanyomtatványt, és elláttuk az ennek kitöltéséhez szükséges tanácsokkal.

Eredmény:

Az ügyfél kedvezőnek találta a lehetőséget, és miután megfelelt a feltételeknek benyújtotta pályázatát, melyet sikeresen elnyert.

A vállalkozás a finanszírozásnak köszönhetően bővíti termékpalettáját és ezáltal jelentősen növeli árbevételét.

Tapasztalat:

A magyar KKV-k az elmúlt 22 évben folyamatosan tőke- és forráshiánnyal küszködtek. Ez a probléma a 2008.évi gazdasági világválság hatásaként hatványozódott. A bankok hitelezési tevékenysége jelenleg is minimális, a vállalkozások alig-alig jutnak hitelhez.

A magyarországi Vállalkozásfejlesztési Alapítványok 1992 óta segítik a mikrovállalkozásokat programjakkal. Ezek egyrészt tanácsadással egybekötött konzultációkat jelentenek, továbbá kedvezményes hitelkonstrukciókat, mely keretében azok a kezdő vállalkozások és mikrovállalkozások is kedvező hitelhez juthatnak, amelyek még nem „bankképes” ügyfelek.

Mint Enterprise Europe Network iroda, egyik kiemelt feladatunknak a KKV-k finanszírozási forráshoz juttatását tekintjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több mikrovállalkozás értesüljön e lehetőségről és tudja igénybe venni azt.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...