ZALAIPARKER Kft., Zalaegerszeg

Alap probléma:

A vállalkozás 1991-ben alakult, vas- edény és háztartási cikkek kiskereskedelmével foglalkozik. 3 telephellyel rendelkezik Zalaegerszegen, melyből egy belvárosi üzlet és két városközpont-közeli telephely. A 2013 évi téli készlet nagy mennyiségben megmaradt, ezért a vállalkozásnak nem volt elegendő forrása, hogy nyári készletet vásároljon az üzletekbe.

Előzőleg megkerestek néhány bankot, de mivel ingatlanjaik keretbiztosítékkal terheltek voltak, így egyik bank sem adott pozitív választ. Ezt követően a Zala megyei kollégákhoz(HU150225-05) fordult, hogy szeretné megvásárolni a bérleményt. Érdeklődött, milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre, melyeknek felel meg ezek közül vállalkozása.

Intézkedések:

A KKV finanszírozással foglalkozó kollégánk személyes tanácsadás keretében – miután áttekintették a vállalkozás helyzetét és lehetőségeit – a „HMA- Helyi Mikrohitel Alap” hitelét javasolta a vállalkozónak.

Ez egy speciális program a maximum 2 millió euro árbevétellel rendelkező mikro-vállalkozások részére, mely keretében kedvezményes hitelt kaphatnak.

Az ügyfelet személyes tanácsadás keretében elláttuk a szükséges információkkal, áttekintettük a pályázati formanyomtatványt, és elláttuk az ennek kitöltéséhez szükséges tanácsokkal.

Eredmény:

Az ügyfél kedvezőnek találta a lehetőséget, és miután megfelelt a feltételeknek benyújtotta pályázatát, melyet sikeresen elnyert.

Segítségével meg tudta vásárolni a nyári árukészletet üzletei számára, így zavartalanul folytathatta tevékenységét. Ezzel dolgozói létszámcsökkentést sikerült elkerülni, tehát létszám megtartó ereje volt a forgóeszköz hitelnek.

Tapasztalat:

A magyar KKV-k az elmúlt 22 évben folyamatosan tőke- és forráshiánnyal küszködtek. Ez a probléma a 2008.évi gazdasági világválság hatásaként hatványozódott. Jelenleg is a bankok hitelezési tevékenysége minimális, a vállalkozások alig-alig jutnak hitelhez.

A magyarországi Vállalkozásfejlesztési Alapítványok 1992 óta segítik a mikrovállalkozásokat programjakkal. Ezek egyrészt tanácsadással egybekötött konzultációkat jelentenek, továbbá kedvezményes hitelkonstrukciókat, mely keretében azok a kezdő vállalkozások és mikrovállalkozások is kedvező hitelhez juthatnak, amelyek még nem „bankképes” ügyfelek.

Mint Enterprise Europe Network iroda, egyik kiemelt feladatunknak a KKV-k finanszírozási forráshoz juttatását tekintjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több mikrovállalkozás értesüljön e lehetőségről és tudja igénybe venni azt.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...