NA KER ÉS GASTRO Kft. 

Alap probléma:

A vállalkozás 1995-ben alakult, éttermi vendéglátással foglalkozik. A vállalkozás megalakulása óta bérleményben dolgozik. Költségeik jelentős részét teszi ki ez a tétel. A vendéglátásban alapvető a minőségre és a higiéniára is figyelmet fordítani, ezért a vállalkozás konyhai eszközeit is szükségessé vált megújítani.

A vállalkozás vezetője a Zala megyei kollégákhoz(HU150225-05) fordult, hogy szeretné megvásárolni a bérleményt. Érdeklődött, milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre, melyeknek felel meg ezek közül vállalkozása, majd egy év múltán ismét visszatért és a konyhai eszközök cseréjéhez és a nyílászáró cseréhez keresett finanszírozási forrást.

Intézkedések:

A KKV finanszírozással foglalkozó kollégánk személyes tanácsadás keretében – miután áttekintették a vállalkozás helyzetét és lehetőségeit – első alkalommal az „Új Széchenyi terv kombinált mikrohitelt” javasolta a vállalkozónak.

Ez speciális támogatás mikrovállalkozások részére, mely keretében a 100 %-os beruházási értékből 45 % vissza nem térítendő támogatást és további 45 % kedvezményes hitelt kaphat a „Új Széchenyi terv kombinált mikrohitel program” keretében melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszíroz a kohéziós politika keretében.

Második alkalommal ennek a nagyon kedvezményes hitelnek az igénybevételére nem volt mód, ezért az Országos Mikrohitel alap által igénybe vehető kedvezményes hitelt ajánlottuk.

Az ügyfelet személyes tanácsadás keretében elláttuk a szükséges információkkal, áttekintettük a pályázati formanyomtatványt, és elláttuk az ennek kitöltéséhez szükséges tanácsokkal.

Eredmény:

Az ügyfél nagyon kedvezőnek találta a lehetőséget, és miután megfelelt a feltételeknek 2012 évben benyújtotta pályázatát, melyeket sikeresen elnyert, megvásárolta az addig bérelt vendéglátó egységet. Az elnyert konstrukció vissza nem térítendő támogatást és visszatérítendő hitelt egyaránt tartalmazott.

2013 évben a konyhai eszközök cseréjére, nyílászáró cserére került sor hitel segítségével. Mivel az ingatlan terhelt volt banki hitel ebben az esetben szóba sem jöhetett, így az ügyfél már eleve munkatársainkat kereste fel.

A beruházások által a vállalkozás modernizálta eszközeit, energiahatékonyságát növelte, mind a nyílászáró cserével, mind a korszerűbb konyhai technológia által. Állandó költségeit csökkentette, mely a hitelek lejártát követően egy biztonságosan nyereséges működést biztosít számára.

Külön sikerként értékeljük, hogy a vállalkozás immár második alkalommal jutott forráshoz segítségünkkel, így a vállalkozás fejlődése folyamatosan biztosított.

Tapasztalat:

A magyar KKV-k az elmúlt 22 évben folyamatosan tőke- és forráshiánnyal küszködtek. Ez a probléma a 2008.évi gazdasági világválság hatásaként hatványozódott. Jelenleg is a bankok hitelezési tevékenysége minimális, a vállalkozások alig-alig jutnak hitelhez.

A kohéziós politika keretében sikerült egy olyan programot létrehozni, mely néhány éve sikeresen segíti a magyar elmaradott térség mikrovállalkozásait, hogy támogatáshoz és kedvezményes hitelhez jussanak. Tapasztalataink szerint ez egy nagyon sikeres program, mely a mikrovállalkozások egy részének komoly segítséget támogatást jelent. Mint Enterprise Europe Network iroda, egyik kiemelt feladatunknak a KKV-k finanszírozási forráshoz juttatását tekintjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több mikrovállalkozás értesüljön e lehetőségről és tudja igénybe venni azt.

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...