Innováció - Ingyenes IPR szolgáltatások

Az angol nyelven nyújtott, térítésmentes szolgáltatások azoknak a KKV-knak szólnak, akik aktívak a nemzetköziesedés, illetve a tudás/technológia transzfer területén. Azon kutatók számára is rendelkezésre állnak a szolgáltatások, akik EU által támogatott kutatási projektekben vesznek részt.

Legyen akár egy, a szellemi tulajdon területét érintő konkrét kérdésről szó, vagy éppen a szellemi tulajdonjogról szóló információs anyag, oktatás, vagy képzés iránti igény – az IPR Helpdesk a megfelelő tanácsadó.

A Segélyvonalról:

Az IPR Helpdesk szakértői három munkanapon belül írásban válaszolnak az e-mailen, telefonon, vagy faxon keresztül érkező egyedi megkeresésekre. A gyakori témák közé tartoznak a szellemi tulajdonra vonatkozó szerződések, egyezmények, licencia megállapodások, üzletkötői, konzorciális és tulajdonjogi szerződések első, bevezető megítélése és jogi állásfoglalásnak nem minősülő értékelése.

Tudatosságnövelés és szakképzés:

Az Európai IPR Helpdesk munkatársai részt vesznek különféle információs rendezvényeken, üzletember találkozókon és szakmai konferenciákon, hogy felhívják a figyelmet a szellemi tulajdonjog jelentőségére, továbbá, hogy tájékoztassanak a különböző szakirányú szolgáltatásaikról. A Helpdesk számos gyakorlat orientált IPR képzést és online tréningeket is szervez.

Kiadványok & információs anyagok:

A Bizottság a fent említett csatornákon kívül általános és szakmai kiadványokkal segíti a vállalkozásokat. Ezek a tájékoztató anyagok hasznos információkat és gyakorlati útmutatást nyújtanak a szellemi tulajdonjogok különböző területei tekintetében, mind az üzleti világban mind pedig az EU által támogatott kutatási projektekben. Valamennyi dokumentum megtalálható a Helpdesk honlapján. Ezen felül hasznos információs csatorna lehet a heti hírlevél, illetve a negyedéves időszakos IPR újság egyaránt, hogy első kézből értesüljön a fontosabb európai hírekről a szellemi tulajdon, valamint az innováció területén.

IPR Helpdesk Kontaktpont Magyarországon:

A Helpdesk már rendelkezik magyarországi kontaktponttal is, hogy ezzel is elősegítse a szolgáltatásai igénybevételét a magyar KKV-k és kutatók számára.

A kontaktpont nem csak további információkkal tud szolgálni a nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban, hanem segít a nyelvi akadályok leküzdésében is, hiszen igény szerinti közvetítésével lehetővé válik magyar nyelven megküldeni az egyedi megkereséseket a Helpdesk Segélyvonal számára.

A magyar IPR Helpdesk kontakpont a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnál található (HITA).

 

Szeretné igénybe venni az Európai IPR Helpdesk szolgáltatásait, vagy szeretne többet tudni az Európai IPR Helpdeskről?

Vegye fel a kapcsolatot a magyar kontaktponttal:
dr. Gyurkovics Henrik,
e-mail: henrik.gyurkovics@hita.hu,
telefon: + 36 1 872 6576,

látogasson el az IPR Helpdesk honlapjára: (www.iprhelpdesk.eu),

vagy forduljon közvetlenül a Helpdesk szakértőihez angolul:
e-mail: service@iprhelpdesk.eu,
telefon: +352 25 22 33 333,
fax: +352 25 22 33 334).

Tanfolyamokra, szakmai tréningekre vonatkozó kérdéseit kérjük, küldje el a következő e-mail címre: training@irphelpdesk.eu vagy telefonáljon: +49 681 95 92 33 82.

ZMVA Facebook  ZMVA Instagram  ZMVA Youtube

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


harommillio.hu

Pályázatok:
Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light


SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...