Hasznos segítség a host szervezeteknek

Mi volt az alapprobléma, amellyel a KKV a hálózathoz fordult?

A Host szervezet (ZMVA) indulni szeretett volna a hotvát-magyar határmenti IPA pályázaton, de a célterületen szüksége volt még egy horvát partnerre.

Hogyan oldottuk meg, mi történt?

Az Enterprise Europe Network kereteiben feltérképeztük a horvát EEN pontokat, melyek közül a Varasd megyei Kereskedelmi és Iparkamara bizonyult minden szempontból megfelelőnek. Felvettük email-ben a kapcsolatot az EEN irodával és összehoztunk egy személyes találkozót a két host szervezet között.

Eredmény mi lett az együttműködés üzleti haszna, vagy más hozadéka?

A személyes találkozó és megbeszélés eredményeképpen megszületett a megállapodás, beadták a pályázatot, mely nyertesként került ki a kiválasztás folyamán.

A projekt sikeres megvalósítását követően ismét együtt pályáztak a partnerek és ismét nyertek. Azóta folyamatában a harmadik közös projektet nyerték el, tehát igazán sikeres, gyümölcsöző kapcsolat jött létre az Enterprise Europe Network segítségével.

Összegzés, tapasztalat:

A projektek a határmenti gazdasági kapcsolatok megerősítéséről szólnak, illetve az Európai Unióval kapcsolatos információk, tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztása az Uniós csatlakozás előtt álló horvát partnerekkel és a horvát vállalkozókkal, tehát szervesen illeszkedik az Enterprise Europe Network céljaihoz, így hosszútávon kölcsönösen erősítik egymást.

A kedvezményezett ügyfelek véleménye 1-1- mondatban:

"Az Enterprise Europe Network segítségével gyümölcsöző kapcsolatot tudtunk létesíteni a határmenti régióban, továbbá hasznos tapasztalatokat, jó példákat tudtunk átadni a horvát üzleti szektornak különféle Európai Uniós témákban." (Kereskedelmi és Iparkamara, Varasd)

"Nagyon büszkék és elégedettek vagyunk az Enterprise Europe Network irodánkkal, mely segítségével szélesíthettük nemzetközi kapcsolatainkat és bővíthettük azon eszközeinket, melyek által további támogatást tudunk nyújtunk régiónk kis- és középvállalkozásai számára." (ZMVA)


  2012-12-11

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...