ZALAROAD Kft., Lenti

Alap probléma:

A vállalkozás 1995-ben alakult, útépítési munkákkal foglalkoznak, földes, kavicsos és aszfaltos utakat építenek. A vállalkozás eszközeit és telephelyeit is szükségessé vált megújítani, ezért a Zala megyei kollégákhoz (HU150225-05) fordult, hogy tudnak-e finanszírozási forrást ajánlani.

Intézkedések:

A KKV finanszírozással foglalkozó kollégánk személyes tanácsadás keretében – miután áttekintették a vállalkozás helyzetét és lehetőségeit – az „Új Széchenyi terv kombinált mikrohitelt” javasolta a vállalkozónak.

Ez speciális támogatás mikrovállalkozások részére, mely keretében a 100 %-os beruházási értékből 45 % vissza nem térítendő támogatást és további 45 % kedvezményes hitelt kaphat a „Új Széchenyi terv kombinált mikrohitel program” keretében melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszíroz a kohéziós politika keretében.

Az ügyfelet személyes tanácsadás keretében elláttuk a szükséges információkkal, áttekintettük a pályázati formanyomtatványt, és elláttuk az ennek kitöltéséhez szükséges tanácsokkal.

Eredmény:

Az ügyfél nagyon kedvezőnek találta a lehetőséget, és miután megfelelt a feltételeknek 2011 évben és 2012 évben is benyújtotta pályázatát, melyeket sikeresen elnyert.

2011 évben új gépek vásárlására nyert el vissza nem térítendő támogatást és visszatérítendő hitelt egyaránt, melyből egy minikotrógépet és egy hidraulikus kalapácsot vásárolt a cég. A kibővített eszköztár, az új technológia, már a tárgyévben segített a vállalkozás árbevételének növelésében.

2012 évben a rossz állapotban levő telephely felújítására és 70 nm-rel való kibővítésére nyert el ismét vissza nem térítendő támogatást és visszatérítendő hitelt egyaránt a vállalkozás, mely a 9 főt alkalmazó cégnél létfontosságú beruházás volt. A pénzösszegből új irodát, irattárat, szociális helyiségeket és egy fedett gépbeállót alakítottak ki. A gépparkot is sikerült tovább bővíteni egy talajfúrógép beszerzésével. Összességében azt várják a beruházástól, hogy piaci részesedésüket, ezáltal bevételüket tovább tudják növelni.

Tapasztalat:

A magyar KKV-k az elmúlt 22 évben folyamatosan tőke- és forráshiánnyal küszködtek. Ez a probléma a 2008.évi gazdasági világválság hatásaként hatványozódott. Jelenleg is a bankok hitelezési tevékenysége minimális, a vállalkozások alig-alig jutnak hitelhez.

A kohéziós politika keretében sikerült egy olyan programot létrehozni, mely néhány éve sikeresen segíti a magyar elmaradott térség mikrovállalkozásait, hogy támogatáshoz és kedvezményes hitelhez jussanak. Tapasztalataink szerint ez egy nagyon sikeres program, mely a mikrovállalkozások egy részének komoly segítséget támogatást jelent. Mint Enterprise Europe Network iroda, egyik kiemelt feladatunknak a KKV-k finanszírozási forráshoz juttatását tekintjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több mikrovállalkozás értesüljön e lehetőségről és tudja igénybe venni azt.

2012-12-11

Enterprise Europe Network

Fiatal vállalkozók:


nyugatdunantul.mva.hu

Pályázatok:
ZMVA a Facebook-on

Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter

B Light

ZMVA Bemutatkozás

ZMVA Bemutatkozás

SME Week 2012

VOSZ 


ZEGTV


gyakorlatihelyek.hu

 


        
 


Ügyfélfogadás:

Előzetes telefonos időpont egyeztetéssel a 92/310-800-as telefonszámon.

Hétfő, Kedd, Szerda,
Csütörtök: 8.00–16.00h.
Péntek: 8.00–14.00h.

  Povered by webskimo  ...